تغییر آینده صنعت پوشاک با ۱۰ نوآوری شگفت انگیز

  1. خانه
  2. بیشتر بدانیم
  3. تغییر آینده صنعت پوشاک با ۱۰ نوآوری شگفت انگیز

تغییر آینده صنعت پوشاک با ۱۰ نوآوری شگفت انگیز

فناوری و نوآوی تمام صنایع و زندگی بشر را تحت تاثیر خود قرار داده است و در این میان صنعت پوشاک نیز از این قافله جا نمانده است. با وجود فناوری و نوآوری هایی که در صنعت پوشاک به وجود آمده است، در آینده نزدیک شاهد تغییرات شگفت انگیزی در این صنعت خواهیم بود. در این مقاله به تعدادی از این نوآوری های خلاقانه اشاره خواهیم کرد.

با ۱۰ نوآوری در صنعت پوشاک آشنا شوید

۱٫ چاپ دیجیتال

چاپ دیجیتال پارچه

چاپ دیجیتال این امکان را فراهم می آورد تا عکس چاپی به صورت مستقیم بر روی پارچه اعمال شود. استفاده از این روش چاپی سبب می شود تا بتوان به میزان ۹۵ درصد در مصرف آب و ۷۵ درصد در مصرف انرژی صرفه جویی به عمل آورد. همچنین چاپ دیجیتال کاهش میزان ضایعات نساجی را نیز به همراه دارد. این روش توسط بسیاری از طراحان مشهور مورد استفاده قرار گرفته است و با استقبال خوبی رو به رو شده است.

۲٫ رنگ کردن با جریان هوا

رنگ کردن لباس با جریان هوا

این روش اولین بار در کالیفرنیا مورد استفاده قرار گرفت. استفاده از این روش سبب شده تا به میزان هفتاد و پنج درصد بتوان در مصرف آب و انرژی صرفه جویی کرد. همچنین این روش رنگ کردن مانع تولید محصولات فرعی مضر خواهد شد.

۳٫ تهیه پارچه با استفاده از شیر، دانه های قهوه و چای

رنگ کردن لباس با قهوه

هرچند کمی غیر واقعی به نظر می آید ولی با استفاده از خوردنی های خوشمزه ای که روزانه آن ها را مصرف می کنیم، می توان پارچه تولید کرد. به طور مثال در کشور آلمان با استفاده از شیر الیاف سازگار با محیط زیست تهیه شده است و یکی از شرکت های تولید کننده پوشاک با استفاده از دانه های قهوه بازیافت شده، اقدام به تولید گرم کن نموده است. همچنین چندین تن از طراحان مشهور نیز اقدام به تولید پارچه و چرم گیاهی با استفاده از چای کرده اند.

۴٫ حیات بخشیدن به کیسه های پلاستیکی

استفاده از کیسه های پلاستیکی برای تهیه پوشاک

با حیاط بخشیدن به بسیاری از مواد بازیافتی همچون کیسه های پلاستیکی و شیشه های ماالشعیر می توان سبب صرفه جویی در استفاده از نخ گردید. به طور مثال برای تولید پارچه های جین از ۲۵ درصد نخ حاصل شده از بطری های شیشه ای و ۷۵ درصد نخ استفاده می شود که سبب شده تا این نوع پارچه از دوام بسیار بالاتری برخوردار باشد.

۵٫ خرید آنلاین هوشمند

خرید آنلاین هوشمند

هرچند وجود فروشگاه های اینترنتی پوشاک مزیت های بی شماری را به ارمغان آورده اند ولی در موارد بسیاری عدم کیفیت محصول و همجنین اندازه نامناسب آن سبب نارضایتی مصرف کننده شده است. به علت مشکلات پیش آمده، خرید آنلاین هوشمندی طراحی شده است که به واسطه آن این امکان برای مصرف کننده فراهم می شود تا بتواند با توجه به سایز خود اقدام به انتخاب لباس مورد نظر خود کند. استفاده از این روش خرید موجب می شود تا میزان مرجوعات بسیار کاهش یابد.

۶٫ بیوفیلتر آب های آلوده

فیلتر کردن آب

تصفیه کردن آب در صنعت پوشاک دارای اهمیت است زیرا آب در این صنعت بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. از روش هایی که با استفاده از آن می توان آلودگی آب ها را از بین برد، فیلتر است. این فیلتر برخلاف سیستم های سنتی عمل می کند. استفاده از این فیلتر سبب می گردد که آب های سمی که برای رنگ کردن منسوجات مورد استفاده قرار می گیرند تا میزان ۸۰ درصد لجن کمتری تولید کنند و در نتیجه می توان از آن ها دوباره استفاده کرد.

۷٫ رنگرزی با دست

رنگرزی با دست

هرچند بسیاری از روش های قدیمی که در صنعت پوشاک مورد استفاده قرار می گرفته است، امروزه دیگر کاربرد ندارد ولی چندین شرکت طراحی اقدام به استفاده از روش های دستی برای رنگ آمیزی محصولات خود کرده اند. استفاده از این روش سبب شده تا رنگ و ظاهر محصولات بسیار خیره کننده شود.

۸٫ وضع استانداردهای جدید

وضع استاندارد در صنعت پوشاک

استاندارد های جدیدی در صنعت پوشاک وضع شده است که به بهود و رشد این صنعت کمک بسزایی خواهد کرد. یکی از این استاندارد ها، استاندارد منسوجات ارگانیک جهانی است. وجود این گواهی نامه عرصه را برای ورود فناوری های جدید هموار می سازد. همچنین وجود این گواهی نامه سبب شده تا مصرف کنندگان از خرید منسوجات ارگانیک اطمینان حاصل کنند و بازار این محصولات نیز با رونق همراه گردد.

۹٫ خیاطی هوشمند

خیاطی هوشمند

پنل خیاطی هوشمند توسط یکی از طراحان هندی طراحی شد که باعث تغییر بزرگی در صنعت پوشاک شده است. این پنل به گونه ای است که با استفاده از آن می توان زمان تولید پوشاک را تا ۵۰ درصد کاهش داد و میزان ۱۵ درصد کارایی پارچه را افزایش داد. این پنل با نصب بر روی کامپیوتر و اتصال به دستگاه های نساجی این امکان را فراهم می آورد تا پارچه ها با اندازه های یکسانی بریده شوند. همچنین موجب می شود تا برش پارچه، الگوگیری و بافندگی در یک زمان صورت پذیرد. بایستی افزود که این تکنولوژی باعث کاهش ۸۰ درصدی در مصرف آب و انرژی نیز خواهد گردید.

۱۰٫ سنگ شویی بدون آب

سنگ شویی بدون آب

یکی از شناخته شده ترین برند های تولید کننده شلوارهای جین در صنعت پوشاک در اقدامی عجیب، محصولات خود را بدون آب تولید کرده است. این شرکت با استفاده از محصولاتی که قابلیت حفظ آب را دارند، اقدام به تولید شلوارهای جین نموده است. با انجام این اقدام به طور متوسط به میزان ۹۶ درصد در مصرف آن صرفه جویی خواهد شد.

, , ,

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست