ساخت سبک زندگی ایرانی – اسلامی با تربیت خبرنگار متخصص مد

  1. خانه
  2. اخبار
  3. ساخت سبک زندگی ایرانی – اسلامی با تربیت خبرنگار متخصص مد

ساخت سبک زندگی ایرانی – اسلامی با تربیت خبرنگار متخصص مد

بررسی ارتباط رسانه ها با سبک زندگی با تکیه بر مد و لباس عنوان سومین نشست از سلسه نشست های علمی هشتمین جشنواره مد و لباس فجر بود که در روز چهارشنبه سوم بهمن ماه با حمایت کارگروه ساماندهی مد و لباس در خانه کتاب ایران برگزار شد.

در این نشست زهرا ایرجی، دانشجوی دکتری ارتباطات و برگزیده بخش رسانه جشنواره مد و لباس فجر و اولین جشنواره مد و رسانه به تبیین جایگاه مد و لباس در شکل گیری سبک زندگی در جامعه ایران پرداخت و با تاکید بر این موضوع که تعدد و تکثیر رسانه ها و ظهور رسانه های تعاملی جدید باعث شده نتوانیم ابعاد رسانه ها را در سبک زندگی مردم به خوبی ترسیم کنیم، گفت: جامعه ایران همچنان در حال گذر از جامعه سنتی به جامعه مدرن است ولی همچنان بر حفظ مولفه هایی از جامعه سنتی اسرار می کند و همین مسئله باعث شده سبک های زندگی متعدد و متنوعی را در کشور شاهد باشیم. سبک هایی که طیف آن ها از کاملا سنتی تا کاملا مدرن قابل ترسیم است.

وی به تاخیر، سکون و عقب گرد حوزه مد و لباس طی ۱۵۰ سال اخیر نیز اشاره کرد و گفت: طی ۱۵۰ سال اخیر مد و لباس ایرانی در قالب سنتی زنده باقی مانده ولی رشد نکرده و پویایی نداشته است. همچنین از طرف دیگر، پارچه، مدل و سبک های پوشش باعث شده هیچ مجالی برای آفرینش طرح های جدید ایرانی وجود نداشته باشد و علی رغم این سکون، اکنون باید خوشحال بود که مسئله مد و لباس دوباره مورد توجه قرار گرفته و در حال طی کردن گام های اولیه خود برای پویایی است.

iranian lifestyle by educating fashion specialistتاثیر رسانه ها بر سبک زندگی ایرانی – اسلامی

ایرجی ادامه داد: پس ما در مقوله رسانه ها، نه مقوله سبک زندگی و نه در مقوله مد در وضعیت ثبات یا حتی شناخت درست موقعیت کشورمان قرار نداریم. در چنین شرایط زمانی که حتی نمی دانیم کدام یک از رسانه های داخلی یا خارجی بیشترین مخاطب و تاثیرگذاری را بر کدام قشر و گروه از مردم دارند، چگونه می توانیم به بررسی ارتباط رسانه ها با سبک زندگی با تکیه بر مد و لباس بپردازیم؟

این خبرنگار متخصص مد و لباس در تشریح پاسخ سوال مطرح شده، گفت: سال هاست که در کشور مشکل جزیره ای عمل کردن حوزه های مختلف به عنوان یکی از مشکلات اصلی مطرح می شود. این مشکل در زمینه مد و لباس هم وجود دارد. تا چندی پیش طراحان ما هیچ ارتباطی با تولیدکنندگان نداشتند و تولیدکنندگان فقط با الگوبرداری صرف از روی ژورنال ها و طرح های خارجی اقدام به تولید لباس می کردند، ولی در حال حاضر این مشکل به خوبی حل شده و کمتر تولید کننده ای در کنار خود طراح ایرانی ندارد. با این حال، هنوز چندین تکه پازل دیگر برای تکمیل شدن طرح شکوفایی مد ولباس ایرانی و ورود قوی آن به عرصه داخلی و بین المللی باقی مانده است.

وی از مهم ترین تکه ها برای تکمیل پازل شکوفایی مد و لباس ایرانی اسلامی را تربیت خبرنگار متخصص مد دانست و تصریح کرد: در ایران حتی اولین گام ها برای تربیت خبرنگار متخصص مد برداشته نشده است، در حالی که در جهان در خصوص تحولات روزنامه نگاری مد سخن گفته می شود.

کاهش تاثیرگذاری رسانه در سال های اخیر

ایرجی تصریح کرد: اصحاب رسانه که بیشتر متعلق به دهه های ۵۰ و ۶۰ هستند، برای مخاطبین نسل دهه ۷۰ و ۸۰ محتوای رسانه ای تولید می کنند، در حالی که عمیقا نگاه و نیاز آن ها را در حوزه مد و لباس و سبک زندگی درک نمی کنند، زیرا با نگاه متفاوتی رشد کرده اند و تجارب متضادی با نسل جوان کنونی دارد که همین مسئله فاصله نسلی را افزایش و تاثیرگذاری رسانه ها را کاهش داده است و باعث شده رسانه های داخلی نتوانند در خط دهی سبک زندگی مردم نقش اساسی ایفا کنند.

وی در پایان گفت: تا زمانی که رسانه های ایران تعیین کننده نباشند، تاثیری در سبک زندگی مردم روی نمی دهد. پس باید پایه ها را بسازیم، روزنامه نگار متخصص مد تربیت کنیم، رسانه تخصصی مد و لباس ایرانی – اسلامی داشته باشیم، خودمان مد را تعیین کنیم و خودمان سبک زندگیمان را بر پایه منابع غنی ایرانی-اسلامی بنا کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست