لباس مناسب برای مصاحبه شغلی

بیشتر بدانیم

در یک مصاحبه شغلی، سوابق کاری یا همان رزومه، تخصص و مهارت های شما چیزی است که مورد توجه کارفرما قرار میگیرد. با این وجود، نکاتی چند از جمله: زبان بدن، لحن صحبت و ارتباط چشمی و … ممکن است در تصمیم مصاحبه گر برای استخدام شما تاثیر گذار باشند. حفظ ارتباط چشمی با مخاطب نشان دهنده اعتماد به نفس و شخصیت جسور شماست. همچنین لبخند زدن و لحن صحبت می‌تواند آرامش درونی را منتقل کند.

اما آنچه که شمارا در نگاه اول معرفی می‌کند، چیزی جز پوششتان نیست. شاید شنیده باشید که اولین برخورد همیشه به یاد می ماند. ما سعی داریم در این مقاله نکاتی را ارائه دهیم که به کارفرما اجازه میدهد مهارت و تخصص شما را به یاد بیاورد؛ البته به واسطه پوششتان. به بیان دیگر، لباس مناسب برای مصاحبه شغلی، لباسی است که به مصاحبه کننده اجازه میدهد تا بر روی تخصص، مهارت و دانش شما تمرکز کند، نه لباستان.

لباس مناسب برای مصاحبه شغلیانتخاب لباس یک هنر است

اولین چیزی که حتی قبل از سخن گفتن، نظر مصاحبه گر را به شما جلب میکند پوشش و ظاهر شماست؛ چراکه کارفرما هیچ پیشینه ذهنی در مورد شخصیت شما ندارد و نحوه لباس پوشیدنتان، می‌تواند نمایانگر شخصیت حرفه ای و آراسته شما باشد.

انتخاب لباس مناسب برای مصاحبه شغلی، یک هنر است و باید به شما حس اطمینان و تخصص را القا کند. تحقیق کردن درباره محل کاری که قرار است در آن استخدام شوید به شما کمک میکند که چه لباسی برای مصاحبه در آن محل کاری مناسب است. مثلا اکثر مشاغل اداری و دولتی از کارمندان خود انتظار رفتار رسمی دارند، دانستن معنای رسمی بودن از نقطه نظر شرکت و داشتن اطلاعاتی درباره فرم و پوشش کارمندان فعلی آنجا، به شما کمک میکند تا انتخاب کنید در مصاحبه چه بپوشید. یا اگر قرار است برای داشتن یک شغل هنری مصاحبه دهید، کاملا میتوانید خودتان باشید؛ چراکه در نهایت نوع پوششتان، خود یک رزومه است و میتواند سبک هنری مورد تخصص یا مورد علاقه شما را نشان دهد.

رنگ‌ ها در مورد شما چه میگویند؟

رنگ ‌ها همواره و به صورت ناخودآگاه حامل پیام هایی درباره شخصیت شما هستند. تحقیق کردن در مورد محل مصاحبه و انتخاب رنگ مناسب برای پوشش خود نمایانگر این است که فرهنگ آنجا را پذیرفته و با آن مطابقت دارید. هرگاه سخن از انتخاب لباس مناسب برای مصاحبه شغلی در میان است، پرسش درباره رنگ لباس در ذهن می درخشد!

 رنگ لباس مناسب برای مصاحبه شغلی  نباید به گونه ای باشد که کارفرما شما را فقط به واسطه رنگ لباستان به خاطر آورد. در نتیجه در استفاده از رنگ های تند و زننده محتاط باشید. رنگ‌ های خنثی، در مصاحبه های شغلی و برای رفتن به مکان های جدید که اطلاعاتی درباره فرهنگ آنجا ندارید، همواره بهترین گزینه هستند؛ اما این گزاره به معنای ممنوع بودن سایر رنگ ها نیست. فقط بهتر است رنگ غالب در پوششتان، رنگ های خنثی مثل مشکی، سفید، سرمه ای و… باشد و در صورت تمایل در جزئیات از رنگ های روشن تر و تند استفاده کنید.

مراقب جزئیات باشید!

گاهی ممکن است شما از دانش، تخصص و تجربه کافی برای استخدام شدن در شغل رویایی خود بهره مند باشید و علاوه بر آن نکات کلی و مهم در انتخاب لباس مناسب برای مصاحبه شغلی را رعایت کرده باشد، اما استخدام نشوید! در اینجا، دست های پشت پرده همان جزئیات هستند.

گاه یک لکه ی کوچک بر روی لباسی که شما با وسواس انتخاب کرده اید، توجه کارفرما را به خود جلب میکند و او دیگر حتی سخنان شما را نمیشنود. همچنین استفاده از عطر و ادکلن به میزانی که شما را به مثابه یک نماینده ی فروش عطر معرفی کند، کار اشتباهی است. به عبارتی، توجه به ظاهر و آرایش موها و … همه و همه باید به گونه ای متعادل باشد؛ اما توجه به تمیز و مرتب بودن و آراستگی در راس امور قرار میگیرد و نکته ای است که هرگز نباید فراموش کرد!

سخن آخر

لباس مناسب برای مصاحبه شغلی لباسی است که شخصیتتان را به آن اضافه کرده باشید!

خودتان را، با خود به مصاحبه کاری ببرید تا نشان دهید داشتن اعتماد به نفس، یکی از مهارت های شخصیتی شماست. اگرچه کت و شلوار رسمی برای آقایان و مانتو بلند، رسمی و ترجیحا مشکی برای خانم ها، مطمئن ترین گزینه به عنوان لباس مناسب برای مصاحبه شغلی هستند؛ بدون اینکه خیلی جسورانه باشد در لباس پوشیدن خود تنوع ایجاد کنید.

,

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست